KIRJAT

Tiilikuja 6
ja harmaapukuiset miehet

Sofia, Benjamin, Meimuuna ja Iiro asuvat Tiilikuja kuutosessa. Heidän ystävänsä Lumi asuu naapuripihalla, Tiilikuja kasissa. Eräänä keväisenä lauantaisena päivänä Tiilikuja kuutosen A-rapun eteen peruuttaa muuttoauto. Pian lapsilla on käsissään jännittävä tehtävä, sillä heidän on ryhdyttävä työhön uusien naapureidensa kodin suojelemiseksi.

Tiilikuja 6 ja harmaapukuiset miehet on etenkin alakouluikäisille sopiva, helppolukuinen kirja. Kirjan upean kuvituksen on tehnyt Farida Ud-Din. Kuvat tuovat ihanasti esille kaveriporukan monikulttuurisuutta ja monimuotoisuutta. 

Teksti: Naima Guled
Kuvitus: Farida Ud-Din

1. painos
ISBN 978-952-69903-8-5
Pehmeäkantinen, 48 sivua
Painettu Suomessa

 

 

Lasten tafsiir
Koraanin selitysteos osa 2

Tämä kirja on lapsille ja kaikille Koraanin opiskelussaan alkutaipaleella oleville tarkoitettu Koraanin selitysteos eli tafsiir. Kirja on jatkoa teokselle Lasten tafsiir osa 1, ja sisältää Koraanin suurat Al-Kawthar, Al-Kaafiruun, An-Nasr ja Al-Masad ja tarjoaa selkeän suomenkielisen selityksen neljän tärkeän suuran merkityksestä.

Lasten tafsiir -kirja on yhtä aikaa opetuksellinen ja selkeälukuinen, ja siinä on kaunis ja herkkä kuvitus. Nämä seikat yhdessä auttavat sisäistämään ja painamaan mieleen jakeiden kauniit merkitykset. 

Teksti: Umm Abdillaah
Kuvitus: Naima Guled ja Maria C. Bäck

1. painos
ISBN 978-952-69903-7-8
Pehmeäkantinen, 60 sivua
Painettu Suomessa

Tafsiirka Quraanka ee carruurta 1

Buuggan magaciisa la yiraahdo Tafsiirka Quraanka ee carruurta 1, waa buug tafsiirka Quraanka ah oo loogu talaggalay dhammaan ardayda bilaabaysa barashada Quraanka kariimka ah. Buuggu waxaa uu ka kooban yahay suuradaha Quraanka ee kala ah Al-Faatiha, Al-Ikhlaas, Al-Falaq iyo An-Naas. Waxaana uu faham cad oo luqadda soomaaliga ah ka bixinayaa macnaha muhiimka ah ee afartaas suuradood. Aayad walba oo suuradahaas Quraanka ka mid ah si gooni ah ayaa loo sharraxay, waxaana aayad walba la socda sawir qurux badan oo kuu qeexaaya macnaha aayaddaas ay leedahay. Sawirrada ku saabsan mawaadiicda buugga waa kuwo laga soo qaatay meelaha carruurta loogu talaggalay, islamarkaana ah kuwo ku saabsan arrimaha ay carruurtu yaqaannaan. Dhammaadka buugga waxaa ku qoran leyliyo loogu talaggalay carruurta, kuwaasoo ujeeddada laga leeyahay ay tahay, in lagu noqnoqdo arrimaha hore loo soo bartay ee buugga ku jira.

1. painos
ISBN 978-952-69903-6-1
Pehmeäkantinen, 56 sivua
Painettu Suomessa

Luojan luonnossa

Luojan luonnossa -runokokoelma ihastelee neljän vuodenajan ilmiöitä lapsenomaisin silmin. Kirjan kaunis kuvitus kutsuu lapset ja vanhemmat yhteisten keskustelujen ja pohdintojen äärelle.

Tämä runokokoelma on suunniteltu vanhemmille työvälineeksi, joka mahdollistaa keskustelun lasten kanssa ikätasoisesti Luojan luonnosta, sen kauneudesta ja ihmeellisyydestä. Runojen kautta käsitellään myös syvällisempiä aiheita aina Luojaan turvautumisesta ihmisten moninaisuuteen.

Osaan runoista on liitetty mukaan niiden aiheisiin liittyvä Koraanin jae tai hadith eli perimätieto.

Runot ja kuvitus: Maria C. Bäck

1. painos
ISBN 978-952-69903-0-9
Pehmeäkantinen, 44 sivua
Painettu Suomessa

Lasten tafsiir
Koraanin selitysteos osa 1

Lasten tafsiir -kirja on lapsille ja kaikille Koraanin opiskelussaan alkutaipaleella oleville tarkoitettu Koraanin selitysteos eli tafsiir. Kirja sisältää Koraanin suurat Al-Faatiha, Al-Ikhlaas, Al-Falaq ja An-Naas ja tarjoaa selkeän suomenkielisen selityksen näiden neljän tärkeän suuran merkityksestä.

Koraanin suurat on selitetty jae kerrallaan, ja jokaisen jakeen yhteydessä on jakeen merkitystä avaava kuva. Kuvituksessa käytetyt kuvien teemat on otettu lasten maailmasta ja lapsille tutuista asioista. Kirjan lopussa on lapsille suunnattuja tehtäviä, joiden tarkoituksena on kerrata kirjassa opittuja asioita.

Tekstit: Umm Abdillaah
Kuvitus: Rosa Qadriyah

1. painos
ISBN 978-952-69903-3-0
Pehmeäkantinen, 56 sivua
Painettu Suomessa